Gubljuju li šnauceri kosu?

Pin
Send
Share
Send

Ako želite udomiti psa, a da ne morate vjerski usisavati pod i vaditi krzno s odjeće, šnaucer bi mogao biti za vas. A dolaze u divovskim i zabavnim veličinama, pa su dobri za velike i male domove.

Da i ne

Dakle, želite znati hoće li šnauceri izgubiti kosu - pa, odgovor je da. I ne. Nekako.

U osnovi, što je veći šnau, više se baca. Divovski šnauceri definitivno se bacaju. Minijaturni šnauceri prolijevaju toliko malo da je popularna zabluda da uopće ne prolijevaju. Iako je to malo predobra da bi bilo istinito, ipak ste uglavnom na čistoj površini, ako ne i potpuno bez krzna.

Hipoalergeni hype

Puno vremena ljudi koji misle da su alergični na pse nisu - alergični su na pseću perut. Deset posto Amerikanaca ima ovu alergiju, pa ako ste jedan od 10, šnaucer vam dobro odgovara. Oni proizvode znatno manje peruti nego neki drugi psi, a Američki kinološki savez preporučuje ih osobama s alergijama. Minijaturni šnauceri tako malo bacaju i proizvode toliko malo peruti da su pogodni za ljude koji ne mogu imati druge pasmine.

Dotjerivanje

Činjenica da ne prolijevaju puno ne znači da minijaturne šnaucere ne treba njegovati. Ovi se psi često šišaju na njegovatelja kako im gusta, žilava dlaka ne bi matirala ili se previše zaprljala. Krzno šnaucera s kratkom kosom ispada rijetko i u malim količinama.

Bez obzira je li vaš šnaucer velik ili mali, često četkanje također pomaže spriječiti da prolijevanje postane previše uočljivo.

Nenormalan gubitak kose

Šnaucerovo krzno je jako, ali ne i neranjivo. Ako se vaš šnau razboli ili ima hormonalni problem, mogao bi na kraju izgubiti kosu. Primjerice, zbog hipotireoze kosa odmah opada. Ringworm uzrokuje koncentrirani gubitak kose na mjestu zaraze.

Gubitak kose također se može povezati s hormonskom neravnotežom. Ako tijelo šnaucera proizvodi previše kortizona ili estrogena, to također može dovesti do opadanja njegove kose - obično oko genitalija ako je estrogen pretjeran. Poremećaji štitnjače rezultiraju abnormalno tankom kosom koja lako opada, posebno oko bočnih strana, bedara i repa.

Od drugih bolesti i poremećaja šnaucer može izgubiti kosu. Ako vaš šnaucer ima problema s držanjem krzna, a posebno ako primijetite lokalizirane ćelave mrlje, zasigurno je vrijeme za odlazak veterinaru.

Pin
Send
Share
Send

Gledaj video: Patuljasti šnaucer ženkica (Srpanj 2024).

uci-kharkiv-org