Kako naučiti psa da ne skače na odjeći

Pin
Send
Share
Send

i Djevojčica sa psom slika Alexeya Stiopa s Fotolia.com

Psi su po prirodi obično oduševljeni. Da biste prestali skakati, naučite svog psa na druge načine da vas pozdrave.

Korak 1

Naučite svog psa da sjedi po naredbi. Većina pasa prilično brzo shvati ovu naredbu. Dajte naredbu "sjedi" dok stojite okrenuti prema svom psu. Držite poslasticu iznad njegova nosa i polako je pomaknite natrag prema repu. Dok prati očima, vjerojatno će sjesti. Ako to ne učini, upotrijebite slobodnu ruku da mu lagano pritisnete stražnji dio dolje dok gleda gore. Ponavljajte ovaj postupak dok pouzdano ne sjedne po naredbi.

Korak 2

Pripremite se da vas pas skoči na vas. Ako obično skoči na vas kad uđete na ulazna vrata, izađite van i pripremite se za ulazak.

3. korak

Uđite na vrata kao i obično. Kad vam pas priđe da skočite, okrenite se leđima i odmaknite se, dajući naredbu da "sjednete" kao i vi.

4. korak

Sagnite se i potapšajte svog psa, pa mu posložite poslasticu kao nagradu za njegovo dobro ponašanje. Ako ne sjedne, posegnite iza sebe i uhvatite ga za ovratnik prije nego što se okrenete kako biste dali naredbu za sjedenje i fizički ga stavite u položaj "sjedenja". Kad sjedi, nagradite ga.

Korak 5

Ponavljajte postupak dok ne budete sigurni da će vas vaše štene dočekati sjedeći. Budite dosljedni - ako nije solidan u pozdravu, ne ulazite u svoj dom natovareni namirnicama, na primjer. Sve dok mu ne povjerite da će vas pozdraviti sjedeći, pobrinite se da su vam ruke slobodne i da ga možete dovesti u položaj "sjedenja".

Pin
Send
Share
Send

Gledaj video: BUM! Kako naučiti psa, da se dela mrtvega? (Svibanj 2024).

uci-kharkiv-org