Kako zaustaviti psa da se puni na prednja vrata

Pin
Send
Share
Send

Otvorena vrata mogu biti zaista uzbudljiva za psa. Ako se vaš pas naplati svaki put kad se vrata otvore, najbolje rješenje je obučiti je da samo sjedne.

Korak 1

Neka trening bude jednostavan kad započnete. Ne možete samo naučiti psa "mirno sjedite i budite hladni kad se vrata otvore." Morate ga razbiti, prvo podučavajući naredbu, a zatim uvodite smetnje poput vrata. Za sada ne morate biti ni u istoj sobi kao i vrata. Dovedite svog psa na lijepo, mirno mjesto kako bi se mogla usredotočiti na vas.

Korak 2

Dresirajte svog psa za osnovne naredbe "sjedni" i "ostani". Nikada, nikada neće prestati puniti vrata, osim ako ne zna ove naredbe i ne bude ih se svaki put povinovala. Trenirajte je da ne napušta sjedeći položaj dok ne izgovorite frazu, poput "sve gotovo".

3. korak

Uvedite smetnje - u ovom slučaju vrata. Ako imate partnera, sjednite s psom u istoj sobi s ulaznim vratima i dajte joj naredbu da sjedne. Zatim neka vaš partner polako otvara vrata izvana. Kad se vaš pas počne mobilizirati, ponovno joj dajte naredbu sjediti - ako ne posluša, neka vaš partner zatvori vrata. Nazovite je i neka sjedne, a zatim ponovite. Ponavljajte dok ne ostane sjediti sve dok se vrata ne otvore, vaš partner uđe i vrata se opet zatvore, a zatim je razgalite smiješnom količinom pohvale i neka je vaš partner udijeli. Ponoviti.

4. korak

Dresirajte svog psa da ide na određeno mjesto u sobi. Ovo djeluje kao alternativa tehnici "sjedenja". Dajući vašem psu naredbu da ide na mjesto poput njezinog kreveta ili uzgajivačnice, sprječavate je da zaskoči vrata kad se otvore. Bilo da podučavate svog psa na ovaj način ili kroz tehniku ​​"sjedenja", suština treninga je u tome što svog psa ne učite samo da ne puni vrata, već da je umjesto toga učite nešto drugo. Na taj način ona uči iz pozitivnog pojačanja, a ne iz kazne.

Korak 5

Budite dosljedni svom treningu čak i nakon što se čini da ona shvati ideju. Iako ne možete uvijek preventivno dati naredbu za sprečavanje punjenja vrata, ako ste dosljedni podučavanju pravilnog ponašanja vrata, možete joj dati naredbu nakon što počne puniti i ona će prebaciti brzinu.

Pin
Send
Share
Send

Gledaj video: Top 5 - Znakovi Koje Vam Pas Daje (Svibanj 2024).

uci-kharkiv-org