Je li leglo mačaka otrovno?

Pin
Send
Share
Send

Ako se pitate je li leglo vaše mačke otrovno, odgovor je "vjerojatno". Neki jesu, a neki nisu, pa morate malo istražiti da biste vidjeli koliko je sigurno vaše leglo. Ako je otrovno, potencijalno može predstavljati zdravstveni rizik za vas i vaše kućne ljubimce.

Upoznajte svoje leglo

Činjenica je da su neka legla otrovna, dok druga nisu. Toksičnost je najbrži način utvrditi čitanjem upozorenja na kutiji - ako vam kažu da idete u bolnicu ako progutate leglo, to je dobro i otrovno. Ako ipak želite malo dublje, provjerite sastojke. Na primjer, silicijev dioksid je kemikalija koja se često nalazi u leglu mačaka. Iako je sam po sebi gotovo bezopasan, može se otrovati ako se konzumira u velikim dozama.

Mjere opreza u trudnoći

Iako je većina legla za mačke i stvari zakopane u njima otrovne samo kad se pojedu - i nadamo se da vam to ne predstavlja problem - neki ih ljudi uopće trebaju izbjegavati. Trudnice su osjetljive na toksoplazmozu, gadan virus koji može ugroziti zdravlje njihove nerođene djece. Imajući to na umu, trudnice koje dijele kućanstvo s mačkom nikada ne bi trebale same mijenjati leglo, već bi trebale čak ograničiti kontakt s Kitty. Čak i leglo koje mačka drži u šapama i prati oko kuće može biti opasno.

Nema Nom-Noms

Psi ponekad imaju sumnjiv ukus. Ako se vaš pooch s kutijom za smeće ponaša kao s vlastitim automatom za automatsko liječenje, odmah je zaustavite. Ne samo da je to grubo - razmislite o svim onim poljupcima koje vam daje - već za njega to može biti otrovno. Kad se konzumira konzistentno ili u velikim količinama, leglo mačaka je otrovno za pseće pse; može izazvati ozbiljnu crijevnu smetnju. Držanje smeća izvan dosega vašeg psa dobro je za njegovo zdravlje. I njegov dah.

Ići zeleno

Ako ste zabrinuti zbog toksičnosti legla vaše mačke, imate prirodne, netoksične mogućnosti za punjenje kutije za mačke. Prirodno leglo za mačke napravljeno od cedra, pšenice ili kukuruza ne mora uvijek imati moć skupljanja i blokiranja mirisa kao kemijski pojačano leglo, ali to je kompromis za ne punjenje smeća s blagim toksinima. Ako prijeđete na prirodno leglo, posipajte malo sode bikarbone za prirodni blokator mirisa.

Pin
Send
Share
Send

Gledaj video: 8 NAJSMRTONOSNIJIH Životinja AMAZONA!! (Svibanj 2024).

uci-kharkiv-org